AZ Rivierenland, nieuw partnerschap

Het Algemeen Ziekenhuis Rivierenland heeft besloten om een nieuw partnerschap aan te gaan met Arxis.

ICD-10 • Expertise • Audits • Dashboards • Registration

 

De ziekenhuizen AZ Heilige Familie en Sint-Jozefkliniek Bornem zijn sinds 1 januari 2019 samen één groot ziekenhuis: het AZ Rivierenland! Het ziekenhuis telt 416 bedden verspreid over 3 locaties te Bornem, Rumst en Willebroek.

 

Na enkele jaren samenwerking heeft de Sint-Jozefkliniek te Bornem (en Willebroek) opnieuw besloten om een nieuw partnerschap aan te gaan met Arxis, maar deze keer samen met AZ Heilige Familie Rumst onder de entiteit AZ Rivierenland. Het doel van dit partnerschap is het helpen bij de registratie van de MZG gegevens zodat achterstand door langdurige afwezigheden ingehaald en op tijd naar FOD Volksgezondheid doorgestuurd kunnen worden.

Roos Van Dam (Hoofd Statistiek), Christ’l Damen (Coördinator Medische Registratie) en het Arxis-team werken hand in hand om het project succesvol te laten lopen.

Kort samengevat, biedt Arxis dagelijkse registratiehulp en zorgt voor een nauwe opvolging van de ziekenhuisactiviteit, het ontslagbeleid en de kwaliteit van de aangeboden medische informatie en registratie.